Иницијатива за Краљевину Србију

Иницијатива за Краљевину Србију

Удружење Иницијатива за Краљевину Србију и члан овог удружења господин Раде  Јовелић Вишеров који је и оснивач Културног форума, формирао је у оквиру Форума ЦЕНТАР ЗА ДВОРЦЕ 2008.године.

По узору на сличне институције у Европи, ЦЕНТАР ЗА ДВОРЦЕ се бави истраживањем, праћењем обнове и ревитализације двораца  летњиковаца у Војводини.

Центар за дворце организује 2. МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП “ДВОРЦИ И ЛЕТЊИКОВЦИ ВОЈВОДИНЕ у служби развоја културног туризма” у Ловачком Дворцу Каштел Ечка 28. – 29. мај 2010.године на којем ће се размењивати искуства и знања и представити модели и могућности ревитализације двораца и летњиковаца у Војводини и израда Предлога националног пројекта обнове и ревитализације највреднијих двораца и летњиковаца СРБИЈЕ.

На 1. Међународном скупу двораца и летњиковаца поред домаћих учествовао је и већи број страних стручњака из ове области и проистекла је иницијатива да се формира радна група за израду Предлога националног пројекта обнове и ревитализације највреднијих двораца и летњиковаца СРБИЈЕ. Радна група је формирана  9.априла 2010 године.

Национални пројекат обнове и ревитализације највреднијих двораца и летњиковаца настаје као одговор на потребу за очувањем и побољшањем историјског наслеђа које представља један од најважнијих чинилаца историјског идентитета на локалном и европском нивоу.
Нови Сад 11. мај 2010.године

Позивница

Позивница

2 реаговања на “МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП “ДВОРЦИ И ЛЕТЊИКОВЦИ ВОЈВОДИНЕ у служби развоја културног туризма””

  • Milica:

    S obzirom da sam student druge godine fakulteta za menadzment ,odsek mediji i da me licno zanima restauracija zamaka u vojvodini,zelela bih da pitam da li je moguce da se ostvari moje prisustvo na ovom skupu?

    • Поводм питања ко може да присуствује 2. Међународној конференцији дворци у функцији развоја културног туризма наводимо да је присуство сваке особе која је заинтересована за ову област добродошла.

Оставите одговор

Православни календар
Православни календар
Претражите
само сајт Иницијативе за Краљевину Србију
Календар
септембар 2020.
П У С Ч П С Н
« јул    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Категорије
Архиве
Webmail