САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ МОГА ОЦА, КНЕЗА ПАВЛА КАРАЂОРЂЕВИЋА

САОПШТЕЊЕ
Када неко доживи моје године онда има шансе да чека седам деценија и дочека исправљање неправде.
Да ли је, заиста, требало чекати седам деценија да би се сагледало очигледно?
Одлуком Вишег суда у Београду о рехабилитацији мога оца напокон је исправљена историјска и људска неправда према човеку који је тражио и нашао пут избављења за свој народ у безизлазу II светског рата. У тим данима велике пометње, када су пред нацистичком Немачком падале једна за другом европске земље, Кнез Павле успео је да за свој народ и своју земљу издејствује споразум који ће их поштедети страдања. И успео је.
Нажалост, његово постигнуће срушено је већ неколико дана доцније, пучем групе официра који су за туђ рачун гурнули свој народ у гротло рата. Све што је после следило: геноцид над Србима спроведен у фашистичкој Хрватској, масовна стрељања и одмазде по Србији, комунистичка диктатура, распад авнојске Југославије, етничко чишћење Срба у Хрватској, делу БиХ, Косову и Метохији, НАТО агресија, и тренутна драма територијалног опстанка авнојске Србије последица је пуча који јесте грешка и злочин над српским народом.
И иако је већ неколико дана после пуча било очигледно да ће он донети само зло, те да мој отац није издао свој народ и своју земљу, требало је да прође целих седамдесет година да један суд у уморној Србији донесе пресуду о његовој рехабилитацији.
Као син радујем се овој пресуди, као Србин и Карађорђевић жалим што није донета раније јер би то, можда, спречило неку од грешака у дугом низу наших трагичних погрешних избора.
Нека је слава мом оцу, Кнезу Павлу Карађорђевићу.
Нека је слава свим Србима палим за опстанак свог народа.
Христос посреди нас
У Паризу, 13. децембра 2011.
Александар

четвртак, 15. децембар 2011.
Извор: Нова српска политичка мисао

Оставите одговор

Православни календар
Православни календар
Претражите
само сајт Иницијативе за Краљевину Србију
Календар
април 2024.
П У С Ч П С Н
« авг    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Категорије
Архиве
Webmail